- PRIRODNOSTSOKA ?
Sama riječ 1000 % CIJEĐENI SOK je jasna poruka da u ovom cijeđenom soku NEMA NISTA OSIM VOCA čak NEMA NI DODATE VODE.
Navikli smo da kupujemo sokove na kojima pise 100 % voće,
Medjutim, kad pročitamo tekst na deklaraciji naravno da piše da je sok napravljen od vode i 100 % udijela voća, tako se i limunada pravi…
Znači, ako na ovakvim “limunada sokovima” pise 100 % voće, šta smo mi mogli napisati osim 1000 % voće.
Urađeni ATESTI za svaku vrstu soka, POTVRĐUJU ČISTU PRIRODNOST SOKA i pored deklaracije na ambalaži na kojoj to jasno piše.
- KAKO JE MOGUĆE DA JE ROK TRAJANJA 18 MJESECI, A DA NEMA KONZERVANSA ?
Nekoliko stvari treba uraditi da bi imali ovaj rok trajanja BEZ KONZERVANSA :
- SOK SE PASTERIZUJE na 80 stepeni, nakon cijđenja a prije punjenja u flašicu, i to istom onom metodom po kojoj i dan, danas nase mame ili nane prave domaće sokove od sirupa koje dobijaju kuhanjem voća iz svoje bašte ili sa pijaca a kuhanje tog voća je u stvari pasterizovanje.
Svakoj domaćici je poznata ova metoda.
- STAKLENA AMBALAŽA je garant očuvanja kvalieteta i postizanja maksimalno prirodnog roka trajanja.
Nekad kupujemo cijeđeni sok u plastičnim ambalažama na čijoj etiketi stoji velikim slovima istaknuto da je u boci samo voće i da nije dodata voda, to je tačno, međutim ako nastavimo da i dalje čitamo tekst sa sitnim slovima Limunska kiselina… a šta je limunska kiselina … ? naravno konzervans,
- SPECIJALNI TERMO ČELIČNI ČEP obezbjeđuje hermetičko zatvaranje flašice, pod temperaturom soka od 80 stepeni u toku pretakanja iz kazana za kuhanje u staklenu flašicu.
- ODAKLE OVAKO DOBAR UKUS ?
E to je ta tajna …, jedan od vlasnika firme je tehnolog sa 15 godina radnog iskustva u pravljenju recepata zdrave hrane od voća i pića.
Tajna je u tome da treba znati odabrati prave sorte voća u njihovo pravo vrijeme sazrijvanja, znati odrediti momenat kad je voćka naj ukusnija i kad je traba ubrati dok je još na grani
i nakon toga odrediti kolicinu učešća različitog voća koje treba iscijediti u jednom soku…
Eto otkrili smo vam tajnu dobrog ukusa.
PODUZETNICE.BA