O nama – NVO PoduzetniceIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODUZETNICE IN – udruženje za demokratiju, poduzetništvo i kulturu, osnovano u Sarajevu u martu 2018.godine i registrovano u Ministarstvu pravde BiH.

Misija Udruženja je promovisanje pozitivnih vrijednosti u društvu: podrška džender inicijativama; osnaživanje i povećanje vidljivosti žena u privrednom i političkom životu; inkluzija marginalizovanih grupa u društvo; podrška poduzetničkim inicijativama, sa akcentom na žene i omladinu, kroz edukacije i menitoring; saradnja sa ostalim nevladinim organizacijama sa sličnim idejama i ciljevima, na lokalnom i internacionalnom nivou; te jačanje svijesti o vlastitoj kulturi i podrška svim vrstama aktivnosti iz oblasti kulture.

Udruženje okuplja sve proaktivne ljude (prvenstveno žene) koji žele i imaju potencijal da vlastitim angažmanom utiču na pozitivne promjene u društvu.

 

 

Predsjednica Udruženja je Lejla Tufo, rođena 1993. godine u Sarajevu, nakon završene Međunarodne srednje škole, upisuje Fakultet za inženjering i informacijske tehnologije, a uporedo studira menadžment, na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju. Uspješno je završila Cisco akademiju u Sarajevu, te time stekla temeljna znanja u području mrežnih tehnologija. Svestrana, proaktivna, istrajna, iskrena, kolegijalna, zaljubljena u različite kulture, sa izraženim organzacijskim sposobnostima; aktivno govori engleski i turski jezik. Poduzetnica koja svoje ideje konstantno implementira na svom radnom mjestu, ali i kroz aktivnosti u NVO. Zaposlena u kompaniji “Čip sistemi” u Sarajevu, na poziciji izvršne direktorice kompanije i vodećeg menadžera “elektro sektora”.