O nama – Udruženje “Poduzetnice IN”

Udruženje za demokratiju, poduzetništvo i kulturu “Poduzetnice IN” osnovano je u Sarajevu 23. marta 2018. godine, a registracijom u Ministarstvu pravde BiH  dokazuje svoje djelovanje na području cijele Bosne i Hercegovine.

Misija udruženja je promovisanje pozitivnih vrijednosti u društvu: podrška gender inicijativama; osnaživanje i povećanje vidljivosti žena u privrednom i političkom životu; inkluzija marginalizovanih grupa u društvo; podrška poduzetničkim inicijativama, sa akcentom na žene i omladinu, kroz edukacije i menitoring; saradnja sa ostalim nevladinim organizacijama sa sličnim idejama i ciljevima, na lokalnom i internacionalnom nivou; te jačanje svijesti o vlastitoj kulturi i podrška svim vrstama aktivnosti iz oblasti kulture.

Članovi udruženja su aktivistice koje žele i imaju potencijal da vlastitim angažmanom utječu na pozitivne promjene u društvu.

Predsjednica udruženja je Adisa Tufo. Adisa Tufo je rođena u Sarajevu 1966. god. Ekonomistica je, poduzetnica, menadžer, liderka, blogerka, umjetnica, prirodnjak.

Trenutno zaposlena na mjestu generalnog direktora kompanije ČIP sistemi iz Sarajeva.

Diplomirala je na Fakultetu za  menadžment i poslovnu ekonomiju;  završila Cambridge business academy; Stekla zvanje NLP practitioner i Life coacha; pohađa Master studij iz poslovne psihologije na Fakultetu za menadžment i poslovnu ekonomiju. Dobitnic0a je nekoliko značajnih priznanja za svoj rad i djelovanje, u zemlji i regionu. Autorica knjige “Vruć krompir” , te autorica i koautorica nekoliko objavljenih  naučnih radova. Održala niz zapaženih predavanja na najvećim i najznačajnijim  kongresima i konferencijama u zemlji i regionu.

Autorica je koju veliki broj ljudi prati na društvenim mrežama; svoje ideje i stavove dijeli na web stranici www.adisatufo.ba.  Održala je niz predavanja i radionica u zemlji i inostranstvu.