Sanela Dropulić

generalna direktorica Expert Product d.o.o. Zaprešić

Kao stručnjakinja za tržišne komunikacije s više od 20 godine radnog iskustva na domaćem i inozemnom tržištu, iskusila je rad, posebice na menadžerskim i rukovodećim pozicijama u gotovo svim poslovnim sustavima, od malih, obrtničkih i poduzetničkih poslovnih okruženja, preko multinacionalnih kompanija i velikih javnih poduzeća, do javnih i državnih institucija i na koncu svog vlastitog, uspješnog poduzetništva.

U želji da ojača položaj poduzetnica u gradu u kojem živi, ali i u cijeloj Hrvatskoj s ciljem umrežavanja, povezivanja, edukacija i lakše razmjene iskustava te uzajamne potpore i pomoći u istupanju na tržište, prvog dana siječnja 2016. pokrenula je Virtualni ženski poduzetnički centar www.poduzetnica.hr

Vlasnica je tvrtke Expert Product d.o.o. specijalizirane za pružanje usluga tržišnog komuniciranja, ali i ostalih aktivnosti za uspješan početak  i upravljanje poduzetništvom na hrvatskom i inozemnom tržištu.

Diplomirala je novinarstvo u Zagrebu kao jedna od najboljih studentica u klasi da bi specijalističko školovanje nastavila i uspješno završila kao stipendistica njemačke Vlade u Frankfurter Allgemeine Zeitungu. Bila je novinarka i urednica u mnogim renomiranim hrvatskim medijskim kućama od kojih se najduže zadržala u Večernjem listu gdje je napustila poziciju urednice rubrike Zagreb na digitalnoj platformi Večernji.hr da bi prije pokrenula vlastitu poduzetničku aktivnost za pružanje usluga tržišnog komuniciranja.

Posljednje desetljeće aktivno drži predavanja i radionice o tome kako uspješno započeti, voditi i uspjeti u poduzetništvu te kako kvalitetno plasirati uslugu i proizvod na domaćem i inozemnom tržištu, dio kojih su učinkovito i u Zaprešiću potaknule mnoge žene na otvaranje vlastitih obrta i tvrtki. Radionice i predavanja diljem Hrvatske, ali i jugoistočne Europe do sada je poslušalo i pohađalo više stotina malih i srednjih poduzetnika.

Za promicanje ženskog poduzetništva dobila je kao prva žena iz Hrvatske 2016. godine regionalnu nagradu „Najžena 21. stoljeća“ u Beogradu. Riječ je o jednoj o najuglednijih nagrada koja se dodjeljuje u jugoistočnoj Europi, za promicanje poslovnih i društvenih aktivnosti žena, a 2016. prvi puta je u dodjelu nagrada bila uključena i Hrvatska.

Suautorica je prvog hrvatskog vodiča za žene u poduzetništvu i motivacijske knjige pod nazivom Ja (ne) mogu bitii poduzetnica.

Autorica je prvog vodiča za uspjeh u poduzetništvu jugoistočne Europe pod nazivom „Ne posustani, ne odustani!“

Tečno govori engleski i njemački jezik, a nešto slabije i švedski jezik. Bavi se streljaštvom, a u predasima od poduzetničkog angažmana nastupa na domaćim i inozemnim natjecanjima u disciplinama zračni i malokalibarski pištolj.

U slobodno vrijeme najviše uživa u obitelji zajedno sa suprugom Igorom i četiri kćerke – Ivom, Elen, Lorom i Katarinom – koji su njezina najveća potpora, motivator i inspiracija za poduzetništvo.