Azra Bekić

Ja sam Azra Bekić, diplomirani sociolog, NLP Master Trainer  i terapeutska savjetnica. Za sebe volim reći da sam podsjetnik, podsjećam vas na izvrsnost koju nosite u sebi i pomažem vam da je otkrijete.  Najugodnije se osjećam u ulozi “Mompreneur” – mame poduzetnice jer su se na taj način moje velike strasti, majčinstvo I poduzetništvo, savršeno uklopile jedna u drugu. Tako je nastao i Grow centar Sarajevo, mjesto gdje sve vase uloge imaju svoj prostor, a vi učite kako integrisati uloge u jednu cjelinu i živjeti ispunjen život.

Živim NLP i radujem se svakoj prilici da svoju ljubav prema ovoj magičnoj nauci o ličnom razvoju prenesem drugima. Vjerujem da svi mi u sebi imamo genija! I svi imamo i snage i slabosti na kojima je vrijedno raditi!

Zato je moj zadatak da vas pravilnim postavljanjem pitanja potaknem na samostalno rješavanje blokada. Tokom coachinga pomažem vam da shvatite svoje vrijednosti i uvjerenja, da pravilno definirate ciljeve i da razvijete strategiju kako da ciljeve ostvarite! To je magija coachinga u kojoj posebno uživam! Gledati kako postižete uspjeh koji ste programirali! I zbog toga radim to što radim i beskrajno uživam u tome!

Coaching je maštovit i zabavan proces rada na sebi koji dovodi do trajne, pozitivne promjene! Jer ja vjerujem da svi u sebi imamo resurse koji su nam potrebni za uspjeh! I vodim vas putem otkrivanja vaših resursa

Duboko vjerujem u Zakon početka i da se po jutru dan poznaje! Zato svako jutro počinjem šoljom dobre kafe! Pa još jednom i jednom za nastavak dobrog dana! 😉

Ja volim svoj život. Zato radim sa klijentima sa kojima dijelim istu strast prema životu i poslu. Radim sa klijentima od kojih učim, koji me motiviraju i svakodnevno inspiriraju da napustim zonu komfora. Sa klijentima koji su pokretači pozitivnih promjena u svom okruženju i onima koji su svjesni da se znanje, sreća i ljubav množe kada se dijele!

Svojim klijentima pomažem u razvoju potencijala, ličnom i profesionalnom dostizanju izvrsnosti!

Mama sam Naje, Ume i Tarika. Oni su moji veliki učitelji koji mi svakodnevno daju vrijedne lekcije iz oblasti mašte, razigranosti i bezbrižnosti! A da bih te lekcije savladala što nježnije, brine se Amir, moja srodna duša, svojom bezrezervnom podrškom na kojoj sam beskrajno zahvalna!

Volim pjesmu „I love my life“ – Robbie Williams jer me najbolje opisuje i pokreće moju energiju nevjerovatnom brzinom!

Volim i pjesmu “Sarajevo” koju pjevaju Frajle. Ta pjesma je dovoljna da u trenutku spakujem kofere i iz predivnog Beča otputujem prema gradu gdje se “živi iz meraka”!

U Sarajevu i Beču vodim radionice na teme ličnog razvoja, bavim se individualnim I grupnim coachingom, a najveća motivacija mi je kada motivišem druge! Mojim ljudima, kako zovem svoje klijente, pokazujem kako da probude bolju verziju sebe i sretna sam kada motiviram nekoga da napravi mali zaokret u svom životu!

Živim ispunjen život koji volim i beskrajno sam zahvalna na toj blagodati!