AGENDA

DRUGI SARAJEVSKI B2B SUSRETI PODUZETNICA BIH I REGIONA

TEMA:

PODUZETNIŠTVO ŽENA U BIH I REGIONU

MOGUĆNOSTI ZA INOVACIJE, RAZVOJ, RAST I UMREŽAVANJE

 

Projekt su podržali:

Tarčin Forest Resort, ASA Banka, UNDP, Bisnode Klub Visokih Peta, Central Osiguranje dd, Mercedes Benz, Hercafe Saccaria doo Sarajevo, Privredna Komora FBiH, Grad Sarajevo, Općina Hadžići, Flormar Professional Make Up, Čip Sistemi doo, kao i mnogi drugi pojedinci i organizacije. Svima se zahvaljujemo.

AGENDA

DRUGIH SARAJEVSKIH B2B SUSRETA PODUZETNICA BIH I REGIONA

       20.02. 2020. ČETVRTAK

 • Dolazak u hotel u toku dana, chek ih i slobodne aktivnosti
 • 17h aqua aerobic – hotelski Fitness § Spa centa – (samo za učesnice/ke koji borave u Hotelu) Sponzor ovog eventa je Hotel domaćin – Tarčin Forest Resort § Spa
 • 19h VEČERA DOBRODOŠLICE  (samo za učesnice/ke  Susreta koje borave u hotelu)

Sponzor ovog događaja je Central Osiguranje dd Sarajevo

Na večeri će se obratiti kratko: Adisa Tufo predsjednica NVO PoduzetniceIN, Predstavnica  Central Osiguranja, a jednom arijom će goste počastiti i Antonia Mirat, operna diva. Također će uz večeru biti upriličena i lagana muzika uživo, čiji je sponsor Hotel domaćin.

Pored ovoga svi gosti hotela u toku večeri mogu neograničenoi koristiti bazen, fitness & spa centar ili uživati u šetnji po hotelskom kompleksu i udisati čisti planinski zrak.

Hotel domaćin je predložio i noćno sankanje na osvijetljenoj sankaškoj stazi, ukoliko bude snijega i staze bude moguće urediti.


 

21.02.2020.   PETAK

 • 7h – yoga party Ovaj veliki i značajan dan početi će opušteno i čisto ženski – na bazenu sa Marinom Anchevskom i Majom Aceski, vrhunskim yoga instruktoricama (samo za učesnice/ke koje borave u Hotelu)
 • doručak u hotelu (samo za učesnice/ke koje borave u Hotelu)
 • do 9h postavljanje poduzetničkog Sajma (za sve učesnice/ke koji su potvrđeni kao izlagači)
 • 9h otvaranje poduzetničkog sajma

KONFERENCIJA – PODUZETNIŠTVO ŽENA U BIH I REGIONU

MOGUĆNOSTI ZA INOVACIJE, RAZVOJ, RAST I UMREŽAVANJE

Moderatirica Konferencije: Amra Ibrahimović

 • 9:00 – 10:00 registracija za Konferenciju (za sve učesnice/ke)
 • 9:30 – 10:00 Press konferencija za medije
 • 10:00 otvaranje Konferencije
 • 10:00 Početak konferencije (moderatorica Amra Ibrahimović)
 • 10:10 Obraćanje zvaničnika – Mirsad Jašarspahić PKFBiH – uručenje zahvalnice
 • 10:15 Obraćanje zvaničnika – Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići
 • 10:20 Obraćanje diplomantkinje – Ambasadorica Slovenije Njena Exelencija Zorica Bukinac
 • 10:25 Obraćanje zvaničnice – Aida Obuća Premijerka BPK – uručenje zahvalnice
 • 10:30 Emir Hadžihafizbegović – direktor Kamernog Teatra 55
 • 10:35 Adisa Tufo – obraćanje u ime organizatora
 • 10:45  Rodne (ne)jednakosti na tržištu rada u Bosni i Hercegovini Ne(pogodna) klima za žensko poduzetništvo? – govornica mr.Azra Bičo, viša asistentica na Internacionalnom Univrezitetu u Sarajevu
 • 10:55  Prof.dr.Mahmet Naci EFE – autor knjige Poduzetništvo žena (Turska) 
 • 11:05 Muzička numera – gošća Antonia Mirat – sopranistica (Hrvatska)
 • 11:10 Jasmina Ćušić – “Eko Jasmina” – uspješna podzuetnička priča – govornica (BiH)
 • 11:20 poziv na zajedničko fotografisanje i caffe pause

(na kafe pauzi u okviru prostora poduzetničkog Sajma – besplatnu kafu možete popiti u brendiranom kutku kompanije Hercafe – Saccaria caffee doo, a besplatan Koktel by Forewer očekuje vas na Forewer štandu)

U toku kafe pauze predviđena je i jednistvena modna revija. Ispred vas će prošetati menekenke noseći jedinstvene i unikatne svilene modele brenda Sisi 66.

 • 12:00 prvi PANEL : U prvom panelu učešće će uzeti pojedinci i predstavnici nekoliko organizacija iz BiH i regiona koji nude alate i rješenja za razvoj poduzetničkih ideja u skladu sa pozitivnom poslovnom praksom, standardima i trendovima koja nameće ubrzan razvoj tehnike i tehnologije, digitalizacija i optimalizacija, a sve u skladu sa evropskim standardima održivog razvoja. Moderatorica je Amela Divović, a njeni sugovornici su Dženana Alađuz, Elvisa Šabović Ećo, Emir Adžović, Darija Marković, Dina Vukičević, Elizabeta Stanimirov i Sanela Lutvić.
 • 13:00 Lejla Šeta – inovativna poduzetnička priča Start Up (BiH)
 • 13:05 Predavanje “Jedno drugačije gledanje na interpersonalne vještine” (Elena Ashvini Antonowska iz Sjeverne Makedonije)
 • 13:17 WORKSHOP: Postavljanje ciljeva kroz neurologičke nivoe – life & business coach Mirsad Ćatić (BiH)
 • 13:30 – 14:30 ručak za sve učesnice/ke Konferencije (sponzor UNDP)
 • 14:30 Mirela Ćato – ODMC – uspješna poduzetnička priča – govornica
 • 14:40 – Predstavljanje projekta Šahzija Mrkonja (Bosna i Hercegovina)
 • 14:50 drugi PANEL: U drugom panelu će uzeti učešće predstavnice svih zemalja učesnica, iznijeće svoje stavove o poslovnom ambijentu, sa posebnim osvrtom na edukaciju i poduzetništvo žena u svojim državama; problemima sa kojima se svakodnevno susreću u sredinama sa visokom stopom korupcije, polne diskriminacije, te prijedlozima za unaprjeđenje trenutnog stanja. Panel će voditi poduzetnica iz BiH Amela Divović, a njene sugovornice su Marina Anchevska (Sjeverna Makedonija), Sofija Janković Bajić (Srbija), Branka Aralica (Slovenija), Velida Hodžić (Crna Gora), Sanela Dropulić  (Hrvatska), Ymran Fusha (Kosovo) i Adisa Tufo (Bosna i Hercegovina).
 • 15:50 Konferencijska tombola: SPONZORI POKLANJAJU (pokloni za učesnice/ke)
 • do 17h zatvaranje Konferencije

B2B SASTANCI

Prijave za B2B sastanke su odvojene od prijava za ostale aktivnosti. Da biste uopće učestvovali na sastancima potrebno je registrovati se na ovom linku. Na taj način ćete biti vidljivi svim ostalim prijavljenima za ove sastanke, ali i vi ćete vidjeti sve prijavljene, te ćete moći zatražiti sastanak sa osobama po svom izboru. Sastanci se odvijaju u toku konferencije u terminima od 11:45 do 15:40   izuzev termina predviđenog za ručak. Sastanci traju po 15 minuta i u tom terminu je moguće da neometano razgovarate sa osobom koju pozovete na sastanak, naravno ukoliko ista na taj sastanak pristane.

PODUZETNIČKI SAJAM

 Data je mogućnost poduzetnicama i poslovnim ženama da predstave svoje biznise (veće ili manje) na izložbeno – prodajnom poduzetničkom sajmu koji će se održati 21.februara 2020.godine, petak, od 9 do 17h u auli ispred konferencijskih sala. U istom prostoru će se cijelo vrijeme trajanja konferencije kretati učesnici, tu će biti i kafe pauze, koktel, te svi dodatni i promo sadržaji, tako da će biti mnogo mogućnosti da poduzetnice predstave svoje proizvode.

Na izložbeno prodajnom poduzetničkom sajmu moguće je predstaviti svoje proizvode ili usluge, uspostaviti nove kontakte, otkriti nove poslovne mogućnosti.

Napomena: učešće na Sajmu nije bilo uslovljeno boravkom u Hotelu i nema participaciju.

Na Sajmu učestvuju: ArtBook, Čip Sistemi, Hercafe – Saccaria doo, Alisa Teletović umjetnica, Theca kozmetika, Pierpaoli – certificirana prirodna kozmetika, T-art, MH Biseri, Saso Mange, Porodično pčelarstvo Kazić, Tips doo, Adelina Art, Dots, Bakka Clothing, Model Madness fashion manufacture, Pepetuška, Galerija slika Daupadi art,Udruženje za kreativno učenje MAK i Book Cafe, …

VIP PARTY BY BISNODE – KLUB VISOKIH PETA

19h VIP Party by Bisnode Klub Visokih Peta (za sve učesnice koje se prijave za party)

Networking se nastavlja na VIP Party By Bisnode Klub Visokih peta na kojem će učesnice steći nove kontakte, čuti interesantne priče, podijeliti iskustva i obradovati se lijepim poklonima. Razgovaraće se sa predstavnicama ProCredit Bank, sponzorom VIP partija, koja je specijalizirana za rad sa malim i srednjim preduzećima, a predstaviće se Agencija WE, Finde For Me, Ibes, Ibes Stylis Hoteli, Lilo Cosmetics, Salon ljepote Butterfly i Vispak sa brendom Laganini. Avon će  pomoći da ispričaju svoju priču, Đenana Mesić, kretorka brenda Sisi 66 predstaviće svoje unikatne svilene modele, a Concept Store Kutcha uljepšat će svojim kreacijama jedan kutak vile. Nazdraviće se sa simpatičnim bakicama MP Impexa Višnjom, Ribom i Milom i Vidaricom, a Vinarija Zadro okupaće nepca učesnica vrhunskim pjenušcem, Rozeom, Žilavkom i Blatinom. Sve  priče podržaće dodatno Radio M.  Dovoljno razloga da postanete dio lijepih priča Susreta B2B poduzetnica BiH i regije i veselog, ali i korisnog Party by Bisnode!


22.02.2020. SUBOTA

Poslije doručka odjava iz hotela ili nastavak boravka u hotelu i posjeta gradu, skijalištima na obližnjim planinama (Jahorina, Bjelašnica)  ili neke druge aktivnosti samostalno ili grupno / ali sve u individualnim aranžmanima. Sarajevo je prelijep i gostoljubiv grad, nemojte otići da ga ne vidite.

Očekujemo više od 200 učesnica i učesnika na ovom događaju. Zahvaljujemo se svima koji su  se prijavili ili na neki drugi način iskazali interesovanje i podršku ovim susretima. 

Organizator: NVO PoduzetniceIN