O Nama

Poduzetnice.ba je portal pokrenut sa ciljem umrežavanja, motivisanja, informisanja, promovisanja, afirmisanja i edukacije poduzetnica i poduzetnika iz Bosne i Hercegovine i regiona. Činjenica je da se na našim prostorima svakodnevno mnoge žene odlučuju za samoupošljavanje i zaista s tim u vezi imamo pozitivan trend, ali isto tako su neminovni i problemi sa kojima se nekada specifično poduzetnice susreću. Želimo o tome govoriti, želimo otvoriti mnoge aktuelne teme i pratiti sva dešavanja u regionu iz oblasti poduzetništva, a naravno specifično ćemo obratiti pažnju na žensko poduzetništvo.

Mi još nemamo referentne podatke koliko je zapravo poduzetnica u Bosni i Hercegovini. Koliki je udio žena u vođenju i rastu privede u zemlji. Zanima nas koliko su kompanije, koje su pod vođstvom žena, i da li su: stabilnije, produktivnije, ekonomičnije, manje ili više zadužene i slično. Mnogo je pitanja koje bismo željeli postaviti i na neki način i kroz djelovanje ovog portala, pokrenuti odgovorne institucije, one koji barataju relevantnim podacima, da krenu podatke sređivati i informisati javnost o tome.

U regionu se održava niz konferencija, kongresa i sličnih velikih okupljanja poduzetnica. Očekujemo da će se i kod nas pojaviti takvo nešto i sigurno bismo se i kroz rad našeg portala uključili u te aktivnosti.

Kroz naše sekcije pisat ćemo o biznisu, ženama koje volimo, ženama koje nas inspirišu, objavljivat ćemo priče sa i o aktivnim i poduzetnim ženama iz zemlje i regiona, također ćemo kroz rubliku – žene pišu – pratiti šta nam to naše poduzetne dame imaju poručiti i na koji način se osvrću na aktuelne situacije u biznisu, kulturi, politici, ljubavi, zdravlju, životu…

Ovaj projekat, kao savremeni doprinos osnaživanju žene, osmislila je i kreirala ekonomistica i poduzetnica Adisa Tufo iz Sarajeva. Pored nje, za portal svakodnevno piše i Ilma Softić iz Visokog. Ilma je diplomirala komunikologiju na Fakultetu političkih nauka i  trenutno je na master studiju, na istom fakultetu, Univerziteta u Sarajevu. Amela Ćatić je novinarka iz Sarajeva, diplomirala žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka, a dodatno se bavi dizajnom i vidljivo uživa u obje svoje ljubavi.  Velika tehnička podrška i vizuelni identitet portala u najvećem djelu pripadaju četvrtoj članici tima – Lejli Tufo. Lejla Tufo je studentica Fakulteta za inženjering i informacijske tehnologije, odsjeka za informacijske tehnologije Burch univerziteta, uporedo studira i na Fakultet za menadžment i poslovnu ekonomiju. Sve četiri su dio uspješe kompanije “ČIP sistemi” iz Sarajeva.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.